POLITYKA PRYWATNOŚCI

Niniejszy dokument określa sposób gromadzenia oraz zasady przetwarzania i wykorzystywania danych użytkowników strony internetowej https://fundacja-przyroda-i-nauka.org tworzonej przez Fundację Przyroda i Nauka.

I. Informacje podstawowe

1) Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujmy, że Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Przyroda i Nauka (KRS 0000960599, NIP 6891237266, Regon 521496526).

2) W sprawach przetwarzania danych osobowych należy kontaktować się bezpośrednio z Administratorem - adres kontaktowy poczty elektronicznej: przyrodainauka@gmail.com; adres dla korespondencji listownej: Fundacja Przyroda i Nauka, Lutowiska 7A, 38-713 Lutowiska.

3) Administrator wdrożył odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, które zapewniają bezpieczeństwo przetwarzania danych osobowych.

4) W dalszej części Polityki Prywatności termin „Administrator” został zastąpiony określeniem „My”.

II. Przetwarzanie danych osobowych

1) Udostępniając nam dane osobowe, świadomie i dobrowolnie wyraża Pani/Pan zgodę na ich przetwarzanie i akceptuje naszą Politykę Prywatności.

2) Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże ich niepodanie spowoduje, że nie będziemy mogli rozpatrzyć Pani/Pana korespondencji lub może uniemożliwić wzięcie przez Panią/Pana udziału w naszych wydarzeniach.

3) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest konieczne, gdy przesłankę przetwarzania danych osobowych stanowi przepis prawa. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości podjęcia działań z naszej strony.

4) Pani/Pana dane osobowe mogą być przetwarzane w ściśle określonych celach, takich jak: rozpatrzenia korespondencji i udzielenia odpowiedzi, realizowania umów i zamówień, realizacji działań związanych z prowadzonymi projektami, zabezpieczenia działań administracyjnych i księgowych, dopasowania preferowanego sposobu komunikacji, uzyskania finansowego wsparcia naszych działań, realizacji naszych prawnych zobowiązań, przechowywania historii przekazanych wszelkich wpłat na rzecz Fundacji Przyroda i Nauka, w tym darowizn i ich rozliczania, zarządzania uczestnictwem w naszych wydarzeniach.

5) Zapewniamy, że dane osobowe przetwarzane są zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych, a w szczególności RODO: na podstawie udzielonej zgody (art. 6. ust 1 lit. a RODO), na podstawie zawartej umowy (art. 6. ust 1 lit. b RODO), na podstawie uzasadnionego interesu prawnego (art. 6. ust 1 lit. f RODO), na podstawie prawnych zobowiązań np. rozliczenia się z udzielonego nam wsparcia finansowego z Urzędem Skarbowym (art. 6. ust 1 lit. c RODO), na podstawie wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym (art. 6. ust 1 lit. e RODO).

6) Dane osobowe przechowujemy w formie umożliwiającej identyfikację osoby, której dane dotyczą, przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne do celów, w których dane te są przetwarzane.

7) Nie udostępniamy Pani/Pana danych osobowych innym podmiotom, aniżeli upoważnionym na podstawie właściwych przepisów prawa i wyłącznie w zakresie określonym tymi przepisami lub na mocy zawartych umów powierzenia przetwarzania danych osobowych (np. obsługa księgowa).

8) Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

9) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich/organizacji międzynarodowych.

10) Posiada Pani/Pan prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych.

11) Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), gdy uzasadnione jest, że dane osobowe przetwarzane są niezgodnie z obowiązującym prawem.

a) funkcjonalnych, które są niezbędne dla prawidłowego działania strony, umożliwiają wykonywanie niektórych funkcji na stronie np. pozwalają udostępniać zawartość witryny, lub zbierać informacje zwrotne;

b) preferencyjnych, które zapisują preferencje użytkownika na naszej stronie, ułatwiając nawigację i personalizując jej wykorzystanie. Pliki preferencyjne są opcjonalne i może Pani/Pan nie wyrazić zgody na ich użycie;

c) analitycznych i wydajnościowych, które służą do analizowania wskaźników wydajności witryny. Pliki analityczne i wydajnościowe są opcjonalne i może Pani/Pan nie wyrazić zgody na ich użycie;

d) marketingowych, które są używane do celów marketingowych, śledząc preferencje i zachowania użytkowników, aby dostarczać spersonalizowane reklamy i oferty. Pliki marketingowe są opcjonalne i może Pani/Pan nie wyrazić zgody na ich użycie;

7) Przy korzystaniu z naszego serwisu, część danych może być automatycznie zbierana i przetwarzana przez narzędzia podmiotów zewnętrznych, z których korzystamy. Nasza strona internetowa może zawierać odnośniki do innych stron internetowych. Nie ponosimy odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące w tych serwisach. Zalecamy, aby po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam obowiązującą.

8) Nasz strona internetowa prowadzona jest w serwisie (hosting) http://WebWaveCMC.com, którego właścicielem jest firma: ALEASYSTENT Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (ul. Postępu 14A, 02-676 Warszawa) KRS 0000851194; NIP 527-293-17-49; REGON 386580113. Pod adresem http://WebWaveCMC.com można się więcej dowiedzieć o tym serwisie i zapoznać się z jego polityką prywatności.

V. Postanowienie końcowe

Zastrzegamy sobie prawo do aktualizowania i modyfikowania obowiązującej Polityki Prywatności.

1. pl
  2. en